martes, 1 de noviembre de 2011

¿Quin tipus de mestre vull ser? Jo "A"

Jo vull ser del tipo A, com descriu en Miguel Ángel Santos Guerra en la seva entrada, la fagocitosis del innovador, però immune. Ja ho diuen a la meva casa, sóc bastant obstinada (caparruda)...

En classe ens van plantejar a principi de curs aquesta pregunta: Quin tipus de mestra vols ser? Aquesta pregunta està emmarcada dins d'una activitat de la pròpia assignatura.

Per respondre a aquesta pregunta, primer vaig partir dels meus coneixements previs en aquest moment: quin tipus? però… quants tipus hi ha? I així ha anat prenent forma. Ens va recomanar la professora un llibre: “Va de Mestres. Carta als Mestres que comencen”, de Jaume Cela Ollé i de Juli Palou Sangrà, com a ajuda a assentar les nostres idees, reforçar altres i obtenir de noves. Una manera de recolzar amb autors coneguts les nostres reflexions.

Després de la recomanada lectura del llibre passem a plasmar la resposta a aquesta pregunta, en un document que, més tard pugem a Scrib. Scrib és una eina on pots penjar els teus documents a la xarxa (és a dir, hem anat a poc a poc ampliant el nostre PLE, per saber més del nostre PLE, podeu anar a l'entrada "Primera setmana. PASSETS DE FORMIGA"), i la cosa no es queda aquí.

Per complementar el document, en grup, hem fet un vídeo amb imatges de Flickr, a través del Creative Common Search, i organitzades com a muntatge amb l'eina Photopeach. 

picking a cherry - _MG_6063
Superant barreres per aconseguir el propòsit.
Ara us parlaré de problemes tècnics, que sempre sorgeix algú. Per posar-li música, en el meu grup vam tenir certa dificultat, perquè la música que t'ofereix el programa photopech no està malament, però volíem un fragment de “La dansa del foc”, de Mag de Oz, la lletra del qual té un missatge que ens va semblar molt concorde. Però clar, primer tallem el fragment d'un arxiu que teníem del CD amb un programa que maneja arxius mp3 (mp3 direct cut), i en intentar pujar-ho, no ens deixava doncs no som clients "Premium" en photopeach (per a això cal pagar). No obstant això vam veure que des de Youtube si que deixa pujar la música. L'inconvenient és que en youtube la cançó ve sencera. Per tallar-la ens baixem la cançó amb el programa “Atube Catcher” i aquí seleccionem el tros que volíem. Ens obrim un compte en Youtube i pugem el fragment. Una vegada allí vam tornar a photopeach i li afegim la música (la professora va dir que de Youtube també es podia…). L'únic inconvenient és que, en ser fragment d'una altra cançó, és possible que per motius de drets d'autor acabin anul·lant el video de youtube i la presentació quedi muda… Quan passi ja posarem una música del programa photopeach.

És impressionant tot el que el meu PLE s'ha ampliat en poc més d'un mes, els meus esquemes d'aprenentatge i els meus coneixements previs estan en contínua reforma, en contínua construcció. Penso que estem “construint” el nostre aprenentatge, ampliant esquemes, i aquests esquemes cada vegada s'entreteixeixen més i tot queda millor “ancorat”. És una bona reflexió sobre com estem aprenent, estem fent el que es diu meta-aprenentatge (un dels deu principis psicopedagògics perquè l'après tingui major grau de significatividad, entre uns altres que també s'estan donant, com la reflexió, la funcionalitat de l'après,…), bon treball! Així dóna gust embarcar-se en l'aventura de l'aprenentatge. Prendré nota…

Aquí us deixo el document i el vídeo perquè pugueu veure'ls i aquí queden exposats com a testimonis silenciosos als quals d'aquí a uns anys podré tornar i reflexionar sobre si la pràctica que duc a terme segueix aquests mateixos passos.

Bona setmana! 


QUÉ TIPO DE MAESTRA QUIERO SERQUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER por Sara Morales y Felisa Tébar on PhotoPeach

-----------------------------------
Bibliografía:

-Cela Ollé, J.; Palou Sangrà, J. “Va de Mestres. Carta als Mestres que comencen”,
2008, Barcelona, edit. Rosa Sensat.
-Blocs del meu PLE (El Adaarve).

No hay comentarios:

Publicar un comentario